Opskriften passer til en rund kage på 18-20 cm. eller en firkantet på 30x30 cm. (ét lag).
5 æg (stuetemperatur)
120 gr. sukker
100 gr. hvedemel
1,5 spsk. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
- Bagepapir lægges i bunden af formen
- Æggene deles i blommer og hvider
- Æggeblommer og sukker piskes grundigt til en lys og skummende masse
- Æggehviderne piskes stive
- Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det i blomme-massen mens der foldes med en dejskraber - sørg for at der ikke er klumper af mel i dejen
- Fold straks æggehviderne i dejen og fordel dejen i bageformen
Bag kagen på næstnederste rille ved 175 grader i 40-45 min. (ikke varmluft). Ovnlågen må ikke åbnes de første 30 minutter. Når kagen er helt afkølet kan den flækkes i tre bunde.
Alternativt kan dejen fordeles i tre forme (så den ikke efterfølgende skal flækkes). Da skal kagen kun bage i 10-15 minutter ved 185 grader (ikke varmluft). Hold øje med kagen under bagningen, for den bliver hurtigt for bagt når du bager som tynde bunde.
Note: Når jeg bager i min 30x30 cm. form skal ét lag have 18 min. ved 185 grader over- og undervarme.
Smagsvarianter:
- Vend 2-3 spsk. finthakkede, smuttede og ristede mandler i dejen til sidst. Finthakkede nødder kan også anvendes.
- Mørke bunder: I stedet for 100 gr. hvedemel bruges der 80 gr. hvedemel og 20 gr. kakao.
- Vend 2 spsk. kokosmel i dejen til sidst.
- Vend reven skal af appelsin i dejen.
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
SvarSlet