søndag den 4. september 2011

Bærmousse



Denne opskrift har jeg lånt fra KageMor - den er super god!

250 gr. bær
2 spsk. sukker
2 tsk. vanillesukker
2 dl. youghurt naturel
5 dl. fløde
4-6 blade husblas (hindbær 4 blade / jordbær 6 blade)

  • Pisk fløden til flødeskum, og sæt det i køleskabet. 
  • Bærerne koges i et par minutter. De kogte bær blandes med sukker og vanille. Blandingen køles ned til den er lun hen mod kold. 
  • Husblassen sættes i et glas med koldt vand i ca. 5-10 min. De krammes fri for vand, og derefter smeltes de i en lille smule bærsaft, og blandes med bærblandingen. 
  • Yoghurten vendes i bærblandingen, og så vendes det hele med flødeskummet. 
  • Moussen stilles i køleskabet i et par timer, og kan derefter bruges i en kage, som lægges sammen i en form. Hvis kagen ikke skal lægges sammen i en form, vil jeg anbefale, at du kommer moussen i en stor 8 l frysepose. Derefter lader du det stivne i køleskabet min. 8 timer. Når det er stivnet, klippes der et hjørne af fryseposen, og du kan sprøjte det på bundene.


Mængden rækker til  ca. 2 lag i en rund kage str. 20 cm.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar